ПОШУК
ВХІД

НАУКА КРАСИ: ТРАНЕКСАМОВА КИСЛОТА

01-12-2016 18:58

Цей інгредієнт для косметологів відкрили хірурги. Ще на початку 1960-х рр. японський дослідник Окамото виявив, що транексамова кислота відрізняється антифібринолітичною активністю – простіше кажучи, допомагає організму формувати згусток крові на місці пошкодження судини і зупиняти таким чином кровотечу. Крім цього, транексамова кислота володіє протизапальною і протиалергічною активністю, пригнічує ріст бактерій.

Як показали дослідження, транексамова кислота в 10 разів сильніше традиційного кровоспинного засобу – гамма-амінокапронової кислоти. Кровоспинну дію транексамовой кислоти пояснюється тим, що вона не дозволяє формуватися ферменту, який руйнує згустки крові, – плазміну.

Також транексамова кислота зв’язує речовину, яка відповідає за розвиток запалення, що призводить до утворення гранул пігменту – меланіну. Запалення стихає, потім повністю зникає, а шкіра при цьому поступово світлішає, аж до повного вирівнювання кольору.

Ще однією перевагою транексамової кислоти, є те, що вона абсолютно нетоксична і не дратує навіть саму чутливу шкіру. Крім того, вона знижує чутливість шкіри до УФ, тому освітлюючі засоби з вмістом транексамовой кислоти можна рекомендувати і в весняно-літній період.

Транексамова кислота добре поєднується з будь-якими іншими освітлюючими інгредієнтами, включаючи фруктові кислоти, при цьому робить їх більш безпечними для чутливої ​​і пошкодженої шкіри.

транексамова кислота

INCL: Tranexamic Acid

Проводиться: в лабораторії з природного лізину, який входить до складу поліпептидного ланцюга білка фібрину, шляхом хімічного розщеплення та подальшого очищення від домішок.

Використовується: в засобах для освітлення шкіри після лазерних шліфовок, пластичних операцій, хімічних пілінгів або загострення акне.

Шеховцова Х.І